FLOS

Flos - фирмата с най-много икони в дизайна на осветителни тела продължава да диктува тенденциите и днес. Осветителните тела на марката са смели, дръзки и провокативни, но основните принципи на дизайна винаги са спазени. За Flos са творили легендарни автори като Achille Castiglioni, Pier Giacomo Castiglioni, Philippe Starck, Marsel Wanders, Antonio Citterio, Tobia Scarpa и други.

Небесната градина на Marcel Wanders
Небесната градина на Marcel Wanders

Marcel Wanders винаги е бил смел и провокативен,  затова и осветителното тяло Skygarden e изненадващо с комбинацията от крайно изчистената форма на полусферата и бъбривия винтидж релеф. 

 Една история...
Една история...

"В предишния си дом, на тавана имах страхотна декоративна антична гипсова мазилка. Наричах я моята Skygarden, защото не се налагаше да се грижа за нея – тя винаги беше там и носеше красотата си. Обичах я толкова много, че когато ми се наложи да се преместя в друга къща, поисках да я взема с мен...”.                                                                    

Марсел Вандерс

Mod. 548
Mod. 548

Model 548 провокира интерес в областта на дизайнa заради проектора, насочващ светлината към отразяващ екран и баланса между различните обеми. Откроява се млечния метакрилат, който създава изтънчен светлинен ефект.

Mod. 607
Mod. 607

Model 607 на дизайнера Gino Sarfatti олицетворява тясната връзка между експеримента и техническите иновации - плосък диск, който действа като рефлектор и наклонен паралелепипед с вграден трансформатор.

Wall Rupture
Wall Rupture

Дизайнерът Thierry Dreyfus предлага шокиращия ефект на светлина, струяща от стената, без видим източник.                                                                                                                                             

  

Flos Home Collection Изтегли каталога ( PDF ) Flos Outdoor Изтегли каталога ( PDF )