Cassina

Cassina е забележителна италианска марка за мебели с дълга история в съчетаването на технологични умения с традиционна изработка. Призната като първата дизайнерска марка мебели, Cassina лансира така популярния днес индустриален дизайн.

„Мислите ли, че няма разлика между оригинала и имитацията?“ - Льо Корбюзие

LC2 armchair
LC2 armchair

Непреходно, уникално и дълбоко автентично, LC2 изиграва своята историческа роля в дизайна на мебели, превръщайки се в световна икона. Създадено с цел по-добро общуване, това кресло е изложено в Salon d'Automne в Париж през 1929 г., като архетип на модерната концепция за мебели, наречена „домашно оборудване” от неговите създатели.

 

design: Le Corbusier

Maralunga
Maralunga

Четиридесет и пет години след появата на оригинала и следвайки Maralunga 40 и неговия вариант 40S, със сменяеми калъфи от плат, диванът Maralunga превзема сцената още веднъж с обновени пропорции и визия, ставайки още по-елегантен и удобен отпреди.

 
design: Vico Magistretti

Capitol complex
Capitol complex

Този стол е един от най-разпознаваемите в секретариата на административния комплекс „Капитолия” в Чандигар. Отделните части, включително страничните в обърнато „V”, поддържащи подлакътниците, са направени от масивно дърво.

Потвърждавайки изключителната си способност за цялостно обзавеждане на дневни и трапезарии, компанията разширява хоризонтите на своята философия до външните пространства на дома с The Cassina Perspective Goes Outdoor: концепция, в която най-иновативните продукти се комбинират с иконите на модерения дизайн, за да създадат автентична и  приветлива атмосфера.