Mattiazzi

Братята Невио и Фабиано Матиаци основават компанията си през 1979 г. в Североизточна Италия, като малка работилница за производство на дървени столове с високо качество.

Философията

Години по-късно философията на Mattiazzi e вдъхновена от мотото “ Together Apart“. Използвайки услугите на популярни дизайнери от различни краища на света, създават дизайн на столове, които са различни, но и актуални във време, в което промяната е нещо нормално.

MC14 - Primo
MC14 - Primo

Primo се отличава с правата си структура. Краката са вертикално ориентирани, което му придава силно архитектурно присъствие. Извитата облегалка на стола, някак леко нарушава тази формалност.

 

Design: Konstantin Grcic

MC3 - Osso
MC3 - Osso

Вдъхновен от философията на Mattiazzi, колекцията Osso e хибрид между машинната обработка и човешката ръка. Дървото отново е в главната роля за създаването на стол, бар стол и трапезна маса.

 

Design: Ronan & Erwan Bouroullec

MC4 - Medici
MC4 - Medici

Иконичният дизайн на Medici от непредвидимия Константин Гърчич пренася този стол от трите варианта дървесина за интериор и в градината чрез качествата на ироко.


Design: Konstantin Grcic 

Дизайнерски принос

Съвместната работа с известни дизайнери, като Леон Рансмайер, Ронан и Ерван Бурулек, Константин Гърчич, Сам Хеч и Ким Колин, и Джаспър Морисън са доказателство, че за Mattiazzi дизайнът и качеството са на първо място.

 

Mattiazzi Изтегли каталога ( PDF ) Mattiazzi Invisible Cities Изтегли каталога ( PDF )