Дом в полето

Новия си дом извън София Радина и Симеон Денкови определят като свой хубав портрет. "АТА АРХ“ с ръководител арх. Атанас Динев и сътрудникът от екипа му Диана Георгиева, както и изпълнителя Нешко Динев от "АТА ПРО" са успели да придадат форма и съдържание на желанията и предпочитанията на инвеститорите.  

 

снимки Александър Новоселски, текст Таня Червенкова

Хармония
Хармония

Интериорът е логично продължение на цялостната концепция за рационален и топъл минимализъм с умело вписани естетически акценти. Водещи елементи са светлината, геометрията, спокойната почти графична гама, на чийто фон елегантно изпъкват фини детайли.

Knoll Womb
Knoll Womb

В дневната се открояват креслата Womb на знаменития Ееро Сааринен - новаторски за средата на миналия век стол, с уникално огъната метална конструкция, в която върху меките възглавници тялото заема естественото си положение.

"Авторът не трябва да се налага, а да се стреми да убеждава и възпитава по време на създаването на проекта и реализацията му. Близкото общуване и задълбоченото обсъждане с клиентите, изгражда взаимно доверие и уважение, и винаги води до удовлетворяващ резултат. Така и стопаните остават доволни и щастливи, с чувство на съавторство.“

 

Арх.Атанас Динев