Zanotta

Zanotta е лидер в съвременния италиански мебелен дизайн. Основана 1954 г. от Аурелио Дзанота, компанията работи и до ден днешен със световно известни архитекти и дизайнери. Използват различни технологии и материали, за да поддържат високо ниво на дизайн.

Дизайн и философия

Zanotta е основана във време на консерватизъм, разчупван единствено от Поп арт. За Аурелио Дзанота основната философия е свързана с културните ценности на дизайна, а групата от световноизвестни дизайнери, като Пиеро Гати, Андреа Бранци, Джо Коломбо, Чезаре Паолини и Франко Теодоро успяват да овладеят момента, като създават непреходна и автентична визия на марката.

 Flamingo
Flamingo

Flamingo е колекция от кресло, моноблок и модули. Рамката е изработена от стомана и е облечена от текстил или кожа, които могат да се свалят. Пенопоулеританова пяна върху опънати ластици и възглавнички от гъши пух гарантират комфорта на модела.

 

Design: Damian Williamson

Genni
Genni

Genni е комбинация от кресло с табуретка и отразява класическия стил на 30-те години. Конструкцията от хромирани тръби, съчетана с кожа е вдъхновена от Баухаус школата. Тази ретро визия създава впечатляващ детайл, който улавя окото във всеки един интериор.

 

Design: Gabriele Mucchi 1935

Lama 921
Lama 921

Lama 921 е кресло с асиметрична форма и впечатляваща оригинална визия. Металната конструкция в цвят графит е допълнена с полиуретанова тапицерия и обтегнати еластични колани.

 

Design: Ludovica & Roberto Palomba 

Качество и устойчивост

Дизайнът е важен за Zanotta, също толкова, колкото  устойчивостта и качеството на техните продукти. Доказателство за това, е че производството и доставчиците са базирани изцяло в Италия и целият процес може стриктно да се контролира. От 1990 г. Zanotta е член на международния институт по стандартизация, като покрива всички норми за безопасност, еко съобразност, ергономия и устойчивост.

 

Zanotta Houses 2023 Изтегли каталога ( PDF 9.81 MB ) Zanotta Products 2023 Изтегли каталога ( PDF 17.65 MB )