BOCCI

Мисията на Bocci е да допринася към създаването на съвременна култура. Основана през 2005, във Ванкувър, Канада, днес компанията притежава значително портфолио от впечатляващи светлинни инсталации. Всички проекти са разработени, конструирани и произведени от екипа на Bocci, благодарение на натрупаното ноу-хау. 

The Bestseller

Първия продукт на Bocci се превръща в незабавна класика и остава най-продаваният и до днес. Модел 14 представлява елегантна сфера от стъклена отливка със заскрежен цилиндър, осветен от мека светлина. Осветителното тяло играе ролята на стилен акцент, както индивидуално, така и в композиция от няколко.

Модел 16
Модел 16

Създаден от три последователни пластове разтопено стъкло. Всеки пласт отговаря за неясната форма на предишния, създавайки уникална цялост. Система от неръждаема стомана свързва стъклените елементи в система от клони и стебла.

Модел 28
Модел 28

Иновативен фабричен процес, който използва температурата и посоката на въздушния поток, за да създаде уникалната форма на стъклото. Осветителното тяло предлага цели 48 идеи за цветово решение.

Table light
Table light

Любимите ви модели на Bocci вече се предлагат и във вариант за настолна лампа или монтаж на стена. Елегантен цилиндър от месинг ви позволява да регулирате силата на светлина за максимален комфорт.

Където изкуството среща светлината...

Omer Arbel, креативен директор на Bocci, изучава механичните, физичните и химичните качества на материалите, като основна отправна точка. Той черпи своето вдъхновение от области като архитектура, индустриален дизайн, скулптура, иновации и ювелирно изкуство. Негови проекти са изложени в Victoria and Albert Museum, Spazio Rossana Orlandi, Mallett  и Monte Clark Gallery.