Lambert&Fils

Lambert & Fils черпи вдъхновение от изкуството, дизайна и архитектурата, за да създаде осветление, в което явната простота не изключва сложния дизайн. Всички колекции са проектирани, произведени и сглобени в Монреал. Lambert & Fils отстоява традицията на висококачествения вътрешен дизайн и задружния екипен дух.

Традиции

Lambert & Fils е студио за проектиране на осветление, основано през 2010 г. от Самюъл Ламбърт. Семейството играе ключова роля за него. Като дете той често помага на баща си в грънчарството, а след раждането на сина му, окончателно прегръща идеята за дизайн и майсторска изработка (от френски език Lambert & Fils означава Ламбърт & Синове).

Mile Collection
Mile Collection

Mile съчетава асиметрия и равновесие в директна и индиректна светлина, която изпълва пространството. Игра на контрасти, Mile от една страна е художествена инсталация, а от друга функционално осветление.

Waldorf Collection
Waldorf Collection

Серията предлага разнообразие от висящи, стенни и стоящи осветителни тела. Натурален месинг и шапки в черен или бял цвят придават на  Waldorf Collection хармонична визия.

Clark Collection
Clark Collection

Lambert & Fils съчетават настолна лампа и изкуство в едно осветително тяло.  Clark lamp е съставена от един цял лист месинг, прорязан и сгънат прецизно. Мраморът в основата носи съвременна нотка към заобикалящата среда.

За по-голяма прецизност и дълготрайност на продуктите, всичко се проектира и сглобява на място. Днес в Lambert & Fils работят 55 души и заемат просторно студио с площ 21 000 кв. м.

Lambert&Fils Изтегли каталога ( PDF 8.04 MB )