Giopato & Coombes

Качество и устойчивост са в основата на концепцията на Giopato & Coombes. Екипът следи целият процес, от създаването на дизайна и изработката, до тяхното доставяне. Това, което отличава марката, е съвместната работа с опитни занаятчии и техните ръчно изработени детайли. 

Дизайнерски дует

Традиционното ръчно производство и добавените модерни светлинни решения са виновни за създаването на англо–италианското дизайнерско дуо Giopato & Coombes. Двама човека, създаващи проекти с любов. Архитект и дизайнер. Жена и мъж. Тя италианка, той англичанин. Две ярки индивидуалности, интуиции и причини. 

Gem
Gem

Gem е висящо осветително тяло от ръчно издухано стъкло, изработено чрез техника наречена „lume“, в региона на Венето, Италия. Повърхността може да бъде изчистена или с „корозирало“ покритие, сякаш е поръсена от бял лунен прах.

Bolle
Bolle

Поглеждайки Bolle ще разпознаете формата на сапунени балончета. Предлагат се варианти с  единична стъклена сфера или комбинация от четири или шест балончета, които могат да се комбинират безкрайно. Стъклените и месингови елементи се свързват помежду си без видими крепежни елементи, като взаимно се заключват.

Moonstone
Moonstone

Подобно на истинските амулети, те ни пазят от тъмнината и освобождават мечтите ни, носейки ефирното сияние на лунната светлина в нашите домове.

Cirque

Лампи от месинг с тънка структура, подобна на нишка, позволява безкрайни геометрични композиции. Фигурата, вдъхновена от цирково съоръжение, завършва с капсула, а в нея - непрекъсната светлина.

Catalogue G&C 2024 Изтегли каталога ( PDF )